Pages

Sunday, 19 April 2020

Biskut Famous Amous Rangup dan sedap



Bahan A


  • 1/2 cawan gula kisar halus
  • 1/2 cawan gula perang
  • 150 gm mentega
  • 1 cawan minyak masak
  • 1 biji telur gred A
  • sedikit garam halus
  • 1 sudu besar susu segar
  • 1 sudu teh esen vanilla
Bahan B

  • 4 cawan tepung gandum *ayak
  • 2 sudu besar serbuk koko *ayak
  • 2 sudu besar tepung jagung *ayak
  • 1 sudu kecil cuka
  • 1 sudu kecil soda bikarbonat
  • 1 cawan tepung walnut
  • 2 cawan coklat chip
Cara penyedian

Campurkan semua bahan A dan kacau sebati
Masukkan bahan B sedikit demi sedikit
KAcau adunan sehingga sebati 
Masukkan kedalam freezer untuk sejukkan selama 30 minit
Panaskan oven 160'c  selama 15 minit
Bakar selama 20 minit

0 comments:

Post a Comment

Sunday, 19 April 2020

Biskut Famous Amous Rangup dan sedap



Bahan A


  • 1/2 cawan gula kisar halus
  • 1/2 cawan gula perang
  • 150 gm mentega
  • 1 cawan minyak masak
  • 1 biji telur gred A
  • sedikit garam halus
  • 1 sudu besar susu segar
  • 1 sudu teh esen vanilla
Bahan B

  • 4 cawan tepung gandum *ayak
  • 2 sudu besar serbuk koko *ayak
  • 2 sudu besar tepung jagung *ayak
  • 1 sudu kecil cuka
  • 1 sudu kecil soda bikarbonat
  • 1 cawan tepung walnut
  • 2 cawan coklat chip
Cara penyedian

Campurkan semua bahan A dan kacau sebati
Masukkan bahan B sedikit demi sedikit
KAcau adunan sehingga sebati 
Masukkan kedalam freezer untuk sejukkan selama 30 minit
Panaskan oven 160'c  selama 15 minit
Bakar selama 20 minit

No comments:

Post a Comment