Pages

Saturday, 25 April 2020

Lopes Resepi Qim



Kacau ja pulut n air daun pandan n air abu(sikit je tau...kalau banyak dia payau) atas api sampai pekat..kira dh xde air lah.

Then balut dengan daun pisang yg dh di layur atas api.

Balut tu jgn longgar sangat...jgn ketat sangat. Then rebus 1 jam.....




Kelapa parut di kukus dahulu dan campur dicampur garam sedikit supaya boleh tahan lama

Air gula tu campur gula kabung n gula merah serbuk tu....

Mula2 air jfn banyak sgt.

Tunggu dia sejuk dlu baru nampak dia pekat ke tak...air gula boleh buat awal

0 comments:

Post a Comment

Saturday, 25 April 2020

Lopes Resepi Qim



Kacau ja pulut n air daun pandan n air abu(sikit je tau...kalau banyak dia payau) atas api sampai pekat..kira dh xde air lah.

Then balut dengan daun pisang yg dh di layur atas api.

Balut tu jgn longgar sangat...jgn ketat sangat. Then rebus 1 jam.....




Kelapa parut di kukus dahulu dan campur dicampur garam sedikit supaya boleh tahan lama

Air gula tu campur gula kabung n gula merah serbuk tu....

Mula2 air jfn banyak sgt.

Tunggu dia sejuk dlu baru nampak dia pekat ke tak...air gula boleh buat awal

No comments:

Post a Comment